SSK SGK Emzirme Ödeneği 2014

SGK SSK Emzirme ödeneği süt parası ne kadar diye merak edenler için 2014 yılı analık sigortası sgk emzirme parasının yeni halini yayınlıyoruz.

Analık sigortasından sağlanan bir yardım şekli olup, gerek sigortalı hanım ve gerekse de sigortalı erkeğin eşinin diri doğum yapması ve çocuğun yaşaması şartıyla bu ödenek verilmekte.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden, doğan çocuğa ilişkin teferruatları tetkik edilerek, emzirme ödeneklerinin herhangi bir ilgi şartı aranmaksızın sigortalılara ödeneceğini bildirdi.

SSK SGK Emzirme Ödeneği 2014
SSK SGK Emzirme Ödeneği 2014

SGK\`dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve umumi sıhhat Sigortası Kanunu\`nun 16\`ncı maddesine göre analık sigortasından 4/a (SSK) ve 4/b (Bağ-Kur) kapsamında olanlara her çocuk için kuruluş idare Kurulunca belirlenip, Bakan nedeni ile onaylanan tarifeye göre 2014 yılı için bir defaya mahsus 103 lira emzirme ödeneği verilir. Söz konusu ödeneğin verilebilmesi daha önce sigortalıların \”yazılı\” olarak talepte bulunmaları şartına bağlıydı.

Emzirme ödeneklerinin daha kısa sürede ilgililere ödenebilmesini sağlamak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumları harcama Belgeleri Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle bundan sonra emzirme ödeneği verilmesinde aranan yazılı ilgi şartı kaldırıldı. Buna göre, Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden, doğan çocuğa ilişkin bilgiler tetkik edilerek, emzirme ödenekleri herhangi bir ilgi şartı aranmaksızın sigortalılara ödenecek.

Benzer Gönderiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir